1 kérdés, és kb. 300 válasz…
Legalább annyian értenék félre a feltett kérdést, és ugyanennyien nem értik a kettő fogalom közötti összefüggést.

A fenti címben, valóban két különböző célt fogalmaztunk meg, de higgyétek el, e kettő nagyon közeli rokon. Bármelyiket is szeretnénk elérni, edzéssel, táplálkozással, optimális esetben az egyik, hozza a másikat. Mint a funkcionális erő, az izmot.
El kell felejtenünk, azt az általános nézetet, tévhitet, hogy csak a kalóriák elvétele, és valamilyen aerob gyakorlat szálkás testet eredményez! Fogyni fogunk! Hogyne! Izomból! És itt minden izmot értek.. a szívizomtól, a tartóizmokon át mindent! Az ilyen „zsírégetések” beláthatatlan egészségkárosodáshoz vezethetnek, vagy csak jön az a szemét jojó!!!

1000 szaklap, ugyanennyi szaktekintély megírta már, hogy súlyzós edzés nélkül a fogyás lutri! Nézzetek meg egy tornászt, egy jelenkori focistát, triatlonost, vagy a most nagyon divatos crossfittert! Bár ők versenyszerűen edzenek, hidd el, hogy a hasonló edzéseket keményen, de hobby szinten űzők is rendkívül jó bőrben vannak.

Azt, hogy mennyire megváltozott, a felfogás, és a nézet, azt jól mutatja a következő példa: A ’90-es évek végén, volt szerencsém egy-két NB I-es, NB ll-es labdarúgót edzeni. Függetlenül a csapattól, besorolástól, az edzőik kivétel nélkül azt kérték, hogy a srácok erősödjenek, adjanak le zsírt, de még véletlenül se izmosodjanak, mert az lassít. És most nézzetek meg egy mai focistát,…mint egy gladiátor…na jó, a külföldi. A félreértést az okozta, hogy ezek az edzők nem ismerték a hasznos izomtömeg, tehát funkcionális izom, és a testépítők által preferált izomtömeg közötti hatalmas különbséget. Az az izom tényleg lassít!

De vissza a témához! A tanácsom az, hogy ne vékonyabb akarj lenni, hanem izmos! A beteg ember is vékony, és mégsem szép. Akarj szép, definiált, szálkás kis izmokat, akarj erős egészséges lenni! Ezek az izmok aztán szépen karbantartják a testedet, helyén tartják az ízületeidet, és frankón „leeszik” rólad a FELESLEGES zsírt! Tehát akarj fogyni, vagy akarj izomtömeget növelni, ha a jó úton jársz, akkor mellé megkapod grátiszba a másikat is!
Hát nem szuper!?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük