Pár gondolatot osztanék meg veletek, a diétával kapcsolatban.

Szerintem ez az egyik legnépszerűbb téma minden fitness-, és konditeremben. Nagyon sokan beszélnek róla, értenek hozzá, tudják a tutit és mégis nagyon kevés eredményes és tartós fogyást valamint jó minőségű testösszetétel javulást látunk.

Természetesen nekem is megvan a véleményem ezzel kapcsolatban. 🙂

A legnagyobb hiba ott van, hogy függetlenül a diéta formájától, típusától, a legtöbben egyik napról a másikra akarják megváltják a világot. Ezt sem a testük, sem az idegrendszerük nem bírja és tudja tolerálni.

Fokozatossággal, lépcsőzetességgel, elviselhetővé, sikeresebbé, és a szervezetünkre nézve kevésbé megterhelővé tehetjük az étrend és életmódbeli változtatásunkat.

Személy szerint mindent szeretek lemodellezni magamban. Jelen esetben a modellünk legyen egy lépcső. Egy lépcső, melynek minden egyes foka közelebb visz az áhított célhoz.

Kezdjük a földszinten. Nem, inkább az alapoknál.

Az első lépés, mindig az edzés. (Azt majd egy másik cikkben taglalnám, hogy milyen is legyen az az edzés.. Lehet, hogy most fanyalogsz, mondván a diétáról szerettél volna olvasni.)

Szokták mondani, hogy minden a matekról szól, ez itt is igaz.

Ahhoz hogy a diétánk sikeres legyen, és ne úgy fogyjunk, hogy úgy nézzünk ki, mintha betegek lennénk, ahhoz bizony edzenünk kell! Kezdjünk el – lehetőleg szakedző segítségével – fokozatosan és rendszeresen mozogni!

Testünknek már az is egy trauma, ha elkezdünk mozogni, ne kínozzuk még a koplalással is! Ha a napi mozgásadagunk után nem esszük ki a hűtőt, azaz nem eszünk többet, mint előtte, akkor az máris fogyást fog eredményezni. Ennél a periódusnál se kevesebbet, se többet, se mást ne együnk, mint eddig! Ez szabály és kőbe van vésve!

A sport megedzi a lelkünket is, önbizalmat, akaraterőt ad ahhoz, hogy az előttünk álló – valljuk be – nem könnyű feladatokat megoldjuk.

Pár hét után már érezni fogjuk jótékony hatásait és készen állunk majd a következő szint meghódítására.

Sok sikert és kitartást kívánok hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük