Ezt a fejezetet, inkább az eddigi folyamat összegzésének, pontosításának, finomításának és bizonyos veszély, illetve hibaforrásokra való felhívásnak szánom.

Ha az eddig leírtak szerint csináltad végig, az eddig eltelt közel fél évet, akkor mostanra Te egy rendszeresen edzéseket látogató, tudatosan étkező és magára odafigyelő emberke lettél! Már látnod kell magadon a változásokat, ami nem csak a súlyodon figyelhető meg, hanem az életed és tested más részein is. Lehet, hogy volt ekcémád, ami mostanra visszaszorult, száraz volt a bőröd, ami most puhább lett, problémád volt az emésztéseddel, ami mostanra rendeződni látszik és még sorolhatnám.

Mi is történt eddig?

Ha mindez igaz Rád, akkor először is légy nagyon büszke magadra!

Aztán vedd sorra, azokat a dolgokat, melyek kárpótolnak a lemondásaidért:

Tehát jobb lett az életminőséged! Ezt leírom még egyszer, nagybetűvel, hogy bevésődjön!             JOBB LETT AZ ÉLETMINŐSÉGED!

Ezen a ponton aztán elérkeztünk egy nagyon fontos válaszúthoz is. Hogyan tovább?  Nos, három lehetséges válasz ismerek, az abbahagyáson kívül:

  1. választhatjuk azt, hogy folytatjuk ezen a szinten, ami egy óvatos, biztonságos és követhető életmód. Itt még sokáig egy lassabb, de folyamatos javulás érhető el, hisz a testünk szépen rááll az eddigiekre, és egy jobb üzemi szinten szépen teszi a dolgát.
  2. lehetünk maximalisták, és azt mondjuk, nem állunk meg ezen a szinten, még egy lépcsőt megmászunk,
  3. választhatjuk azt is, hogy mi aztán meg nem állunk, addig, míg az összes zsírunkat le nem adjuk (ez a szint már messze nem egészséges, és nem is egy hosszútávon fenntartható állapot)

A következőkben fel fogom vázolni, hogy mit is jelent a következő lépcsőfok, hogyan másszunk fel rá, hogyan tegyük azt is életünk részévé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük