Edzés utáni étkezés

A női öltöző állandó témája….

Mióta valaki, valahol azt mondta, hogy „edzés után ne edd ki a hűtőt”, azóta sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyáltalán nem, vagy csak ímmel-ámmal esznek. Vagy le se tojják, és kieszik a hűtőt! Ez pont az a két legrosszabb dolog, amit edzés után tehetünk…

 

Ebben a témában egy dolog nagyon biztos: Az edzés utáni étkezés, az egyik leghangsúlyosabb, mind közül. Mivel én ugye a súlyzós edzés híve vagyok, és ezen keresztül annak, hogy az izmainkat óvni kell, így ezen a vonalon indulnék el. Hölgyeim! Amit ide leírok, az ugyanúgy vonatkozik rátok is, mint az Urakra!

 

A megdolgoztatott izmoknak, a kiürült glikogén raktáraknak (a szénhidrátot glikogén formájában raktározza az izomzatunk), szüksége van bizonyos tápanyagokra, ahhoz, hogy regenerálódjanak és a testünk ne bontsa le azokat, megtartva a zsírt, későbbre. Ezek pedig, a szénhidrátok, fehérjék, és ásványi anyagok. Magyarul, igenis enni kell edzés után! Ha nem ezt tesszük, akkor elkezdjük éheztetni a testünket, ami semmi jóra nem vezet!

 

Tehát, ha mozogtál egy isteneset, akkor nem az a király, ha hazamész, és onnantól storno a kaja. Fontos, hogy jó minőségű, állati eredetű fehérjét (sovány tejtermékek, tojás, sovány húsok), minimum háromszoros mennyiségű egyszerű szénhidrátot (rizst, esetleg valamilyen turmixot, ritkán héjába sült krumplit), vitamin-, és ásványianyag-kiegészítőket vigyünk be a szervezetbe.

 

Mondom, mindez akkor fontos, hogy ha nem csak vékonyak akarunk lenni, hanem formásak, egészségesek, izmosak. Ebben a témában egyébként nagyon sok cikket lehet találni a neten, és sajnos nagy részük eléggé rossz úton jár! Mivel az emberek java része téves beidegződések, káros sztereotípiák és az ismerősök által kitalált és jónak vélt tanácsok szerint él, így fontos lenne végre rendet tenni a fejekben, ebben a témában is. Edzés után az alma például, a mi értékrendünk szerint szinte semmit sem ér!

 

Próbáld ki, amit tanácsoltam és nézd meg mi következik! Ha ez nem jön be, akkor semmi!

news & updates

suscribe to our newsletter

Consequat semper viverra nam libero justo. Mauris in aliquam sem fringilla ut.