Funkcionális edzés

A Funkcionális edzésről

Az órák időtartama 55 perc.

A funkcionális tréning lényege, hogy olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek a mindennapi életben is megállják a helyüket, melyek során a testünk, az izmaink a maguk természetes módján mozognak. Nem izoláltan eddzük az egyes izomcsoportokat, hanem egy egységes egészként tekintünk a testre.

Az órák hétfőn, szerdán és pénteken 18:00 - 18:55-ig tartanak.

Lépj ki a komfortzónádból

A Funkcionális edzés előnyei

Az edzésmódszer

Mára már sokak számára nehézséget jelentenek az olyan alap, saját testsúlyos gyakorlatok, mint a húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, vagy akár egy szabályosan kivitelezett guggolás. A Funkcionális edzés során rendszeresen helyet kapnak a saját testsúlyos gyakorlatok, valamint az egyéb olyan mozgásminták fejlesztése, amiknek a helyes kivitelezése egyre inkább gondot jelent sokak számára, ilyen például egy tárgy, vagy éppen táska felemelése a földről. 

Komplex fejlesztés

A funkcionális edzés az általános testépítő jellegű edzéstől abban tér el, hogy míg az utóbbi leginkább izolált gyakorlatokkal dolgozik, hogy egy-egy adott izmot fókuszáltan meg tudjunk edzeni, ezzel ellentétben a funkcionális edzésmódszer leginkább komplexen tekint az emberi testre és az izolált gyakorlatok helyett, általában az összetett gyakorlatokra vannak a középpontban. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a törzs izmainak erősítésére, valamint a stabilizáló izmokra.

A cél

A rendszeres edzés velejárójaként, amennyiben a táplálkozásunk is rendben van, egy szép, esztétikus, feszes fizikumot kapunk, ami nem csupán látványos, de mèg funkcionálisan is hasznos, tehát két legyet ütünk egy csapásra. Már egészen fiatal kortól érdemes lehet elkezdeni, sőt a korunk előrehaladtával is számos számunkra ideális gyakorlattal szolgálhat, amik által idősebb korunkra is megőrizhetjük fittségünket és alapvető mozgásbeli funkcionalitásunkat.

Rólam

Németh Richárd

Személy edző
Fitnesz instruktor
R-med terapeuta

Ami a pedigreet illeti: 

  • közel 25 éve edzősködöm 
  • voltam/vagyok gyógytornász, Hot Iron instruktor, testépítő-fitnesz edző, CrossFit trainer, csoportos fitnesz edző 
  • voltam magyar bajnok kupagyőztes testépítő 
  • döntőztem amatőr CrossFit versenyeken 
  • eveztem 35 órát az Ultra Rábán kajakkal 
  • hosszában átszeltem a Balatont SUP-pal
  • lehoztam az eplényi Ultra Beast Spartant büntető burpee nélkül 

Akik hozzám járnak és szeretnek, már hallották tőlem azt, amit most el fogok mondani. Az, hogy valaki jó edző az a legritkább esetben múlik az illetőn, sokkal inkább tudható be annak, hogy ő annak született. Edzőnek. Pedagógusnak. Pszichológusnak. Barátnak. 

 

Tehát ugyan annyira nem egyénfüggő, mint a szemszín, vagy hogy valakinek gyönyörű a hangja. Tehát amikor azt kérdezik, hogy én jó edző vagyok-e, azt felelem igen, hisz meglátom a benned rejlő képességeket, hibákat, sérüléseket, gátakat, és tudom ezek megoldásait, fejlesztési lehetőségeit. De, mint mondtam, ez nem érdem. Ezt kaptam és ezt használom, használd te is, hisz szívesen átadom. 

Árak

Napi jegy

0 Ft
egy alkalomra érvényes

Korlátlan bérlet

0 Ft
30 napig érvényes

6 alkalmas bérlet

0 Ft
30 napig érvényes

Az árak bruttó árak, amelyek az áfá-t tartalmazzák és 2023. január 2-tól visszavonásig érvényesek. A fent megjelölt konstrukciók kizárólag a TabataCross és a Funkcionális edzés órákon érvenyesek!

Kipróbálnád?

Gyere el egy ingyenes próbaórára!

Vélemények

Akik már nálunk edzenek

Talán választ kapsz kérdéseidre, ha megismered vendégeink edzéseinkről alkotott véleményét!

"Ajánlom az edzést! 💪😉Klassz csapat! 🥰🥰🥰"
Dombai Petra
"Szuper csapat, és valóban hozzáértő edző! 🙂"
Verb Dávid Gergő
"Ha olyan edzésre és edzőre vágysz, aki kiléptet a komfortzónádból, itt a helyed! Ricsi kicsi(nál)! 😁"
Hollósi Gábor

Lépj velünk kapcsolatba!

Edzésekkel kapcsolatban keress minket bizalommal elérhetőségeink egyikén.

miniricsi14@gmail.com

A terem

Special Forces Fitness by MiniRicsi